Bitcoin en ethereum stabiliseren na flinke dip, cardano houdt stand, deze crypto stijgen en dalen het hardst

2 months ago    344 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

Gisteren zorgde nieuws over een aangescherpt verbod in China er weer voor dat de cryptocorrency markt een behoorlijke klap kreeg. Het was alweer de derde klap voor de koersen deze maand en de zoveelste uit China in de afgelopen jaren.

Toch lijkt het erop dat China harder dan ooit wil optreden tegen crypto en dat leidt er wellicht toe dat een grote groep handelaren voortaan buitengesloten zal zijn. Het nieuws creëerde gisteren even veel angst op de markt en de koersen kelderden even hard omlaag.

Desondanks houden de koersen wellicht beter stand dan verwacht van zulk nieuws en lijkt de markt de fear, uncertainty & doubt (FUD) alweer van zich af te schudden. De totale marktkapitalisatie zakte gisteren naar $1,90 biljoen, herstelde in de nacht naar $2,01 biljoen en slingert vanochtend rond $1,98 biljoen.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) leek gisterenochtend nog op het punt te staan om $45.000 te heroveren, maar toen kwam het nieuws naar buiten en kelderde de koers helemaal naar $41.000, een verlies van bijna 9%. Dat is overigens een minder diepe dip dan de koers al eerder deze week maakte. Desondanks werd het herstel van de afgelopen dagen hierdoor uitgewist en blijft bitcoin voor nu in een neerwaartse trend zitten.

Toch herstelde bitcoin tegen middennacht alweer naar $43.000 en de koers lijkt daar te consolideren. Vanochtend maakte de koers echter weer een dipje omlaag naar $41.750, maar stuiterde vervolgens ook gelijk weer terug naar $43.000.

Heel stabiel ziet het er dus nog niet uit en of bitcoin aan deze $43.000 nu kan vasthouden, is maar de vraag. Een hertest van de $50.000 lijkt nu even ver weg te zijn, als bitcoin überhaupt niet verder wegzakt. Desondanks blijft het er op de lange termijn positief uitzien, de grote whales slurpen gelijk de dip weer op:

This shouldn't come as a surprise, I already hinted it this morning.😉

The 3rd largest #Bitcoin whale wallet bought the dip again today. 290 #BTC added at $42.8k for a total of $12.4M USD.

This #whale had bought 4,267 BTC this month since the drop from $52k.@DanielJoe916😎 https://t.co/ZUhu3HKCou pic.twitter.com/QfRf2DU7mo

— venturefoundΞr (@venturefounder) September 25, 2021

Altcoins

Ethereum (ETH) volgt nog altijd bitcoin, maar zakte gisteren wel harder omlaag. De ether koers kelderde van $3.100 naar $2.750, een verlies van 11,3%. Vervolgens herstelde ether vrij snel terug naar $2.900 en klom daarna gestaag richting $3.000. Echter was daar de weerstand nog iets te groot en ETH zakte vannacht weer langzamerhand terug naar $2.900. Vanochtend maakte ether ook even een flinke stuiter, zakte naar $2.800 en gelijk terug naar $2.950.

Van de grootste crypto op de markt, houdt cardano (ADA) opvallend het beste stand. ADA zakte in eerste instantie mee met de bovenstaande twee crypto en daalde van $2,32 naar $2,05. Vervolgens maakte de koers gelijk een bounce omhoog naar $2,27. ADA herstelde toen ook sneller en kwam vanochtend zelfs even bij $2,39 uit. Daarna maakte de koers ook een klein dipje, maar komt op het moment van schrijven alsnog bij $2,34 uit. Daardoor is ADA een van de enige koersen vandaag die in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden.

Vlak buiten de top 10 zien we wel twee crypto ook flink groen kleuren, namelijk die van terra (LUNA) en cosmos (ATOM). ATOM staat 8% in de plus en LUNA zelfs 13%. Kijken we iets verder, dan komen we tezos (XTZ) en harmony (ONE) tegen die zelfs 18% en 25% respectievelijk in de plus staan. De hardste stijger op de markt vanochtend is celer network (CELR). De CELR koers stormde afgelopen nacht de top 100 binnen na een stijging van maar liefst 40% en vestigde toen een nieuwe all-time high (ATH) van $0,185

Daartegenover staan een paar koersen opvallend dieper in het rood dan de rest van de markt en dat zijn vooral Chinese projecten. Filecoin (FIL) kon gisteren niet herstellen en maakt momenteel weer een dipje waardoor de koers 12% in de min staat. Huobi token (HT) en okb (OKB), tokens van de Chinese cryptocurrency-exchanges Huobi en OKEx, staan beide meer dan 20% in het rood.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.