Bitcoin en ethereum dalen hard na nieuwe ATH’s, maar kunnen ze nu herstellen? Deze altcoins stijgen al

3 weeks ago    131 views
Telegram LinkedIn
Join us in creating a new level of authenticity in document verification.

De cryptocurrency koersen schoten gisteren even hard omhoog. De twee grootste crypto bereikten wederom nieuwe all-time high (ATH’s) en zelfs sneller dan verwacht. Die stijging viel samen met nieuws dat de inflatie in de VS op maar liefst 6,2% uitkwam, het hoogst in 30 jaar. De totale marktkapitalisatie van crypto bereikte even een nieuw record rond $3,12 biljoen.

Vervolgens kelderde de koersen echter weer flink. Dat viel samen met geruchten dat Evergrande, een enorme Chinees vastgoedbedrijf, in gebreke is. Echter bleek later dat het bedrijf op het nippertje wanbetaling had voorkomen. Toch blijven er enorme zorgen bestaan omtrent de schuldenlast van maar liefst $300 miljard en de impact die het kan hebben op de economie. De marktkapitalisatie van crypto zakte afgelopen nacht naar $2,93 biljoen, maar is vanochtend langzaam aan het herstellen.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) consolideerde gisteren rond $66.600 na de koers dinsdag al een nieuwe ATH vestigde. De verwachting was dat bitcoin wellicht nog iets langer vast zou zitten, maar gisteren rond half 3 brak de koers alweer uit. Bitcoin schoot even hard omhoog en bereikte wederom een nieuwe ATH. Bitcoin tikte even $69.000 aan, na een stijging van 3,6% in minder dan een uur.

The thesis of #Bitcoin as an inflation hedge is strengthening.$BTC hit a new all-time high around $69k following the release of U.S. inflation reaching the highest in 30 years. pic.twitter.com/zUbmZOqrz1

— Lucas Outumuro (@LucasOutumuro) November 10, 2021

Vervolgens corrigeerde bitcoin iets omlaag, maar leek in eerste instantie alsnog rond $68.600 stand te houden. Echter begon bitcoin in de avond hard te dalen. De BTC koers zakte met 5,8% naar $64.600 tegen het eind van de avond. Op een aantal beurzen kwam bitcoin zelfs even onder $63.000 uit.

Important to wait for the weekly close to see if #BTC can close above 64.8k for the first major breakout signal above previous ATHs.

— Daniel Joe (@DanielJoe916) November 11, 2021

Sindsdien schommelt de koers rond deze $64.600. Zo volgt bitcoin toch weer een vergelijkbaar patroon als op 21 oktober, een dag na die ATH. Dat zou echter kunnen betekenen dat bitcoin wederom naar $58.000 daalt, al lijkt de kans groot dat met hogere pieken, ook de dalen hoger uitkomen. Zo lang bitcoin hier nu support kan vinden, blijft de koers duidelijk in een opwaartse trend zitten. Het is zelfs mogelijk dat we nu al een herstel van de dip zien. Er lijkt in ieder geval nog genoeg ruimte te zijn om verder te stijgen de komende tijd.

Sequence 1 presented in the cyclical indicators defines such a moment being middle of the cycle.

Therefore, from the minimum fund in price since that time the current cycle still appears to be early.

From this variable time provides more room for #BTC to continue the Bull run pic.twitter.com/0S5tVcV0KE

— G a a h (@gaah_im) November 11, 2021

Ethereum

Ethereum (ETH) correleert weer heel sterk met bitcoin. De ether koers schoot gisterenmiddag ook naar een nieuwe ATH van $4.875, en daalde vervolgens hard met bitcoin mee. Ether kwam s’ avonds bij $4.560 uit na een daling van 6,5%. De koers kon vervolgens stand houden boven $4.600 en in tegenstelling tot bitcoin, begon ether afgelopen nacht al langzamerhand te klimmen. Ether komt vanochtend alweer bij $4.700 uit, maar toch lijkt die $5.000 nu weer iets verder weg te zijn.

$ETH supply doesn't increase anymore.

Its rate of change became almost zero after the London hard fork.

Just like Bitcoin, ETH is now a scarce asset with limited supply.

Source 👇https://t.co/EqrqzuO4kt pic.twitter.com/ZIxxDy1gQI

— Ki Young Ju 주기영 (@ki_young_ju) November 11, 2021

Solana, Polkadot, Dogecoin en Shiba inu

In de top grootste crypto is solana (SOL) het snelst aan het herstellen van de dip. SOL zakte eerst hard, namelijk van $247 naar $223, een daling van 9,7%. Maar SOL maakt vervolgens gelijk een redelijke stuiter terug omhoog en klom gedurende de nacht sneller omhoog dan de rest van de top 10. SOL komt daardoor vanochtend alweer terug bij $246 uit.

Daarentegen zien we bij cardano (ADA) nog nauwelijks herstellen en staat de ADA koers nog 3,6% in de min vandaag. Polkadot (DOT) is enigszins aan het herstellen, maar staat alsnog 4,8% in de min. Dat zien we ook bij dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB). Beide meme coins zijn aan het herstellen van de dip, maar staan alsnog 4% in de min.

Top 100 hardste stijgers

Toch zien we een aantal koersen in de top 100 juist wel nu al sterk herstellen. Celsius (CEL) schiet met 3,6% omhoog en staat vandaag 5% in de plus. OMG Network (OMG) schiet nu met 4% omhoog en staat 9% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Zcash (ZEC) schiet zelfs met 6,5% naar boven en staat 11% in de plus vandaag. Kadena (KDA) en helium (HNT) schieten ook met 4% omhoog en staan zelfs zo’n 15,5% in de plus vandaag. Het is wellicht een teken dat de rest van de markt ook op het punt staat om te herstellen.

IoTeX (IOTX) was in de afgelopen 24 uur de hardste stijger in de top 100. IOTX stormde gisterochtend weer de top 100 binnen en de koers staat vandaag weer 45% in de plus. Inmiddels staat IOTX zelfs 250% in het groen ten opzichte van twee weken geleden en bereikte afgelopen nacht een nieuwe ATH van $0,2515. Bekijk hier een uitgebreidere analyse van de IOTX koers.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale
AFRIXX - An African generative NFT project


BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.