Bitcoin en ethereum consolideren, welke crypto koersen presteerden deze week het best en slechtst?

1 month ago    192 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

De cryptocurrency markt steeg even flink in waarde de afgelopen dagen, maar zakt in de afgelopen 24 uur toch weer iets terug. De koersen lijken even in een consolidatiefase terecht te zijn gekomen voordat ze wellicht aankomende week weer zullen stijgen. De totale marktkapitalisatie zakt vandaag van $2,62 biljoen naar $2,58 biljoen.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) tikte vrijdag tegen middennacht even $63.000 aan op meerdere cryptocurrency-exchanges, minder dan 3% verwijderd van zijn all-time high (ATH). Daar was echter de weerstand voor nu nog iets te groot. Toch hield bitcoin in eerste instantie boven $61.500 stand, maar gisterenmiddag zakte de koers ook daar doorheen. Bitcoin tikte gisterenavond en in de nacht tweemaal $60.500 aan, maar maakte vervolgens ook elke keer een flinke stuiter omhoog terug naar ongeveer $61.500.

Bitcoin piekte vanochtend nog even naar $61.750 en lijkt op het moment van schrijven te consolideren rond $61.000. De koers lijkt zich klaar te maken om een poging te wagen door de ATH van $64.800 te breken. Dat lijkt dit weekend er niet meer in te zitten, maar het lijkt ook niet lang meer te duren.

Nieuws dat eindelijk een bitcoin exchange-traded fund (ETF) aankomende week wordt gelanceerd in de VS, gaf de koers waarschijnlijk een duwtje in de rug afgelopen week. Het gaat echter om een futures ETF en niet een spot ETF, dus er bestaat een kans dat het product met tegenvallende cijfers en volumes lanceert. Dat kan ervoor zorgen dat sommige investeerders geneigd zijn om alvast wat winst te pakken en dat kan voor verkoopdruk zorgen die de prijs iets omlaag drukt. Desondanks staat bitcoin deze week dik 11% in de plus.

After retesting 1 as support, weekly SOPR has given us confirmation of an uptrend.

Looks very similar to October last year. pic.twitter.com/DnLf19cWCS

— Will Clemente (@WClementeIII) October 17, 2021

Altcoins

Ethereum (ETH) kwam gisterenmiddag zeer dicht in de buurt van de $4.000, maar zakte toen flink omlaag en kwam kort na middennacht bij $3.800 uit. Sindsdien is de koers aan het herstellen en lijkt ether momenteel rond $3.900 te consolideren. Als bitcoin snel een nieuwe ATH bereikt, dan lijkt de kans groot dat ether door $4.000 breekt. Dan staat voor ether wellicht ook een nieuwe ATH om de hoek. De koers staat deze week 9% in de plus.

Binance coin (BNB), cardano (ADA), ripple (XRP) en polkadot (DOT) zakken allemaal zo’n 2 tot 3% in waarde ten opzichte van 24 uur geleden. Deze koersen konden van de dip van gisterenmiddag tot nu toe nauwelijks herstellen. Desondanks staat BNB alsnog 11% in de plus deze week en polkadot maar liefst 16,5%.

Solana (SOL) kleurt daarentegen wel weer groen vandaag. SOL dipte gisterenmiddag ook mee met de rest van de markt en kwam afgelopen nacht rond $156 uit. SOL begon toen weer flink te stijgen en komt vanochtend alweer bij $167 uit. Daarmee staat SOL vandaag 4% in de plus en 6% deze week. Fantom (FTM) is vandaag de hardste stijger op de markt en staat bijna 16% in de plus.

Niet alleen polkadot en binance coin presteerden sterk deze week, ook polygon (MATIC) staat deze week 12% in de plus, stacks (STX) 13% en telcoin (TEL) zelfs 17%. Daarentegen staat meer dan de helft van de top 100 crypto in het rood ten opzichte van een week geleden. Bittorrent (BTT), qtum (QTUM), theta (THETA), xdc (XDC), terra (LUNA), filecoin (FIL), arweave (AR) en klaytn (KLAY) verloren allemaal zo’n 12% tot 15% van hun waarde afgelopen week. Flow (FLOW) is zelfs met 22% gedaald.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto-insiders
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.