Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

03/16/2024

·

29 views


Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert

Foto: Shutterstock/Dennis Diatel Al een aantal jaar is cardano (ADA) verreweg één van de populairste blockchains. Momenteel staat de coin op de negende plaats wat marktwaarde betreft, en de top 10 heeft het...

Belangrijke dag voor Cardano: USDM stablecoin lanceert

Cardano-ADA

cardano-ADA-stablecoin

Foto: Shutterstock/Dennis Diatel

Al een aantal jaar is cardano (ADA) verreweg één van de populairste blockchains. Momenteel staat de coin op de negende plaats wat marktwaarde betreft, en de top 10 heeft het eigenlijk nooit verlaten. Sinds vorig jaar doen stablecoins langzaam hun intrede op Cardano. Vandaag is ‘USDM’ van Mehen aan de beurt.

  • cardano-ada-logo

    Cardano nieuws
  • 12:27

Nieuwe Cardano stablecoin officieel

USDM is, zoals de naam al suggereert, de dollar-stablecoin van fintechbedrijf Mehen. De whitepaper bestaat al sinds 2022, maar de introductie heeft een tijd op zich laten wachten. Afgelopen december kondigden de ontwikkelaars nog aan de lancering uit te stellen omdat ze een betere beveiliging wilden en omdat er extra tijd nodig was om te testen.

Toch is het vandaag zover; de stablecoin is vanaf deze zaterdag officieel beschikbaar op het mainnet. De stablecoin is native aan het Cardano-netwerk, en kan direct worden omgezet in ‘echte’ Amerikaanse dollars die bij een traditionele bank zijn gestald. Die zullen de marktwaarde van de stablecoin volledig dekken.

Op sociale mediaplatform X verklaart Mehen dat de stablecoin op 16 maart zal worden geïntroduceerd. Ook zijn er al enkele partnerschappen gesloten, waaronder met Cardano’s grootste decentrale exchange (DEX), Minswap. De decentralized autonomous organization (DAO) zal ervoor zorgen dat het USDM in zijn eigen reserves zal stoppen om extra vertrouwen te kweken.

What will the launch on the 16th look like?
Regulation, fee structure and more! AMA

Did you miss the space!?#cardano $USDM March 16th! Saturday! https://t.co/LnD3qN94Mk (edited)

— $USDM Launching Soon (@MehenOfficial) March 13, 2024

Cardano blijvend populair bij investeerders

USDM zal niet de enige stablecoin op Cardano zijn, zo vind je Circle’s usd coin (USDC) eveneens op deze blockchain. Ook heeft Cardano zijn eigen stablecoin genaamd Djed. Die bestaat al sinds begin 2023, en was ondanks dat het een zogeheten ‘algoritmische stablecoin’ is direct na introductie een groot succes.

Ook blijft de netwerkadoptie hard groeien; in januari heeft het een record geboekt voor het aantal smart contracts. Verder is gebleken dat bijna een kwart van alle investeerders in ADA al 5 jaar hun coins vasthouden – een ongekend hoog percentage.

Post Views: 7

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/ca...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from Crypto Insiders

See more
"Cardano is dood" - Oprichter haalt hard uit en verdedigt project
Crypto Insiders
"Cardano is dood" - Oprichter haalt hard uit en verdedigt project

last Monday at 4:25 PM

·

6 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)