Logo
Cardano Ecosystem

BitcoinBazis

02/26/2024

·

90 views


Bár az árfolyam csökkent, a tárcák száma megugrott

Figyelemre méltó növekedés tapasztalható az újonnan létrehozott Cardano-tárcákban, mely az elmúlt napokhoz képest megduplázódott. Az egyik legmegbízhatóbb Layer 1-es blokklánc stabil növekedést mutat, mely...

Bár az árfolyam csökkent, a tárcák száma megugrott

Figyelemre méltó növekedés tapasztalható az újonnan létrehozott Cardano-tárcákban, mely az elmúlt napokhoz képest megduplázódott. Az egyik legmegbízhatóbb Layer 1-es blokklánc stabil növekedést mutat, mely szembe megy a piaci dinamika egyik legfontosabb mérőszámával, az árfolyammal. Diverz befektetési köre miatt azonban nem szabad még temetni a Cardanot.

Növekvő tárcák, csökkenő árfolyam

Szinte megduplázódott az elmúlt napokban az újonnan létrehozott Cardano-tárcák száma, mely a február 22-i 1700-ról február 24-re 3220-ra nőtt. A jelentős növekedés azt sugallja, hogy a hálózat iránti érdeklődés növekedésnek indult a közelgő Bitcoin-felezés és egy potenciális altcoin-bullrunnak köszönhetően. A folyamatos növekedés ígéretesnek tűnik, ugyanakkor érdemes a tágabb képet nézni: 2024. február 2-án rekordszámú 5414 új tárcát hoztak létre, mely rekordnak számít a hálózat esetében.

A Cardano natív tokenje, az ADA már kevésbé mutat bíztató képet: ugyan az elmúlt 24 órában 1,6%-ot sikerült emelkednie az ADA árfolyamának a dollárral szemben és 1,4%-ot a Bitcoinnal szemben, az elmúlt egy hétben majdnem 8%-ot esett. Jelenleg 0,58 dolláron kereskedik az ADA-t, mely szinte ugyanezen az árfolyamon kezdte az évet. A Cardano piaci kapitalizációja jelenleg valamivel 20 milliárd dollár felett van, ezzel a 8. legnagyobb projekt a kriptopiacon, ugyanakkor a napi kereskedési volumen szerint a 20 legnépszerűbb kriptovalutában sincs benne. Az ADA egyébként 56%-os emelkedést produkált az elmúlt 90 napban, mellyel a középmezőnyben található a legnagyobb kriptovaluták által generált hozamok között, ugyanakkor számos riválisa túlteljesítette – a SEI ugyanezen időszakban 192%-ot, a SUI 166%-ot, míg a NEAR 115%-ot emelkedett.

  

Az 50 legnagyobb kriptovaluta teljesítménye az elmúlt 90 napban, forrás: Blockchaincenter.net

Diverz befektetői kör a közelgő bika előtt

A Cardano-tárcák összlétszáma eléri a 4,6 milliót, melyből 1,3 millió delegált tárca részt vesz a hálózat Proof-of-Stake alapú validálásában. A harmadik generációs blokklánc stabil alapjaihoz kétség sem fér, köszönhetően a projekt mögött álló Charles Hoskinsonnak és Jeremy Woodnak, ugyanakkor ahhoz, hogy a Cardano és natív tokenje, az ADA sikeresek legyenek a jövőben, a kisbefektetők bizalmát is el kell nyerniük, mely egészen jól alakult az elmúlt 30 napban.

A TheBlock adatai szerint a vizsgált időszakban a 0 – 10 ADA-val rendelkező tárcák száma 1%-os növekedést mutatott, mely arra utal, hogy a Cardano eléri a kisbefektetőket is, akik egyelőre ismerkednek csak a piaccal. A rutinosabbnak mondható, 10 – 1000 ADA-val rendelkező tárcák száma ugyanakkor 0,54%-os csökkenést mutatott. A Cardano diverz befektetési körét az adja, hogy a viszonylag nagy mennyiséggel (1 millió – 10 millió ADA) rendelkező tárcák növekedése több, mint 1% volt, míg a szinte már „bálnáknak” számító, legalább 10 millió ADA-t birtokló tárcák száma 2,15%-os növekedést ért el az elmúlt 30 napban.

A diverzifikált befektetői körrel rendelkező Cardano-nak úgy néz ki sikerül eljutni a szélesebb befektetői körökhöz is, hiszen mind a kisbefektetők, mind a nagybefektetők bátran merik az ADA-t választani annak ellenére, hogy az árfolyama idén nem mutatott jelentős növekedést. Korábbi elemzésünkben azt vizsgáltuk, hogy a 0,55 – 0,60 dolláros ellenállással küzdő ADA milyen szintekre juthat el. Amennyiben megismétlődik az a futás, amely 2020-2021-ben volt tapasztalható, fényes jövő vár a Cardanora.

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on BitcoinBazis

ORIGINAL SOURCE

https://www.bitcoinbazis.hu/bar-az-arfol...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from BitcoinBazis

See more
Elon Musk lehet a Cardano következő nagy partnere?
BitcoinBazis
Elon Musk lehet a Cardano következő nagy partnere?

06/14/2024

·

30 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)