Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

11/22/2022

·

169 views


Analyse: gaat Cardano (ADA) terug naar 0,16 dollar?

Elke week doen wij een altcoin analyse op basis van een poll op onze socials. Maar omdat vandaag bekend werd gemaakt dat Cardano een stablecoin gaat uitbrengen, is het goed om deze keer ADA onder de loep te nemen....

Analyse: gaat Cardano (ADA) terug naar 0,16 dollar?

Elke week doen wij een altcoin analyse op basis van een poll op onze socials. Maar omdat vandaag bekend werd gemaakt dat Cardano een stablecoin gaat uitbrengen, is het goed om deze keer ADA onder de loep te nemen. Deze munt van Cardano reageert op dit moment nog niet echt goed op dit nieuws.

Hoe staat ADA ervoor?

Om te beginnen pakken we de wekelijkse grafiek van Cardano erbij. Hier staat elke candle voor 7 dagen. Deze grafiek wordt gebruikt om lange termijn bewegingen te voorspellen voor de munt. Zoals je kan zien is er een belangrijke zone gebroken en lijkt Cardano onderweg naar de onderste blauwe zone.

Bij het analyseren van een koers, is het goed om te kijken naar bepaalde punten in de geschiedenis waar de koers een omslag maakte. Bij Cardano is dit het geval rond de 0,40 dollar en de 0,16 dollar. Dit zijn de prijslevels waar ook de blauwe zones vandaan komen. ADA verloor een paar weken terug het level van 0,40 dollar en slaagde er vervolgens niet in om daar weer boven te komen.

Op dit moment is die bovenste blauwe zone dus een weerstand geworden nadat deze in het verleden als ondersteuning diende. Dit is meestal geen goed teken en dit blijkt; nadat de koers terug kwam naar de bovenste zone, is de koers tgezakt naar 0,30 dollar. Een daling van 25%.

Omdat de koers sindsdien naar beneden is gegaan, lijkt het ook aannemelijk dat we weer richting de onderste blauwe zone bewegen. Er is namelijk niet echt een ander punt waarop de prijs van Cardano heeft gereageerd in het verleden – kijkend naar mogelijkheden aan de onderkant.

Kan Cardano daar nog terug boven komen?

De stablecoin van Cardano staat gepland om te lanceren in januari, maar zo’n evenement hoeft er niet per sé voor te zorgen dat de koers iets positiefs zal ondernemen. Dit soort nieuwtjes zijn meestal al ingeprijsd op het moment dat de stablecoin uiteindelijk gelanceerd wordt. Dit hoeft dus niet te betekenen dat Cardano weer omhoog gaat.

Het allerbelangrijkste voor een positief koersverloop voor Cardano is op dit moment dat de prijs weer boven het 0,40 dollar-level komt. In dat geval is het zeer aannemelijk dat de koers verder omhoog beweegt, maar een inzet op ADA op dit moment lijkt een groot risico. Je kan namelijk bijna de helft van je inzet verliezen als ADA naar de onderste blauwe zone beweegt.

Het nieuws van Cardano is dus helaas niet heel erg goed voor de koers. Dat kan komen omdat men het vertrouwen in stablecoins kwijt is door de val van Terra (LUNA) en zijn bijbehorende stablecoin UST. Deze zakte afgelopen jaar compleet in, en dat zorgde voor een hoop onrust in de markt. Zeker weten we het nooit, maar het is begrijpelijk als belangrijke evenementen in het verleden dit soort invloed – of juist geen invloed – hebben op de koers.

AD

NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

NotifyLog is a powerful tool for events tracking and analytics. It helps you to track events from your website, mobile app, and server.CREATE YOUR FREE ACCOUNT


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/analyse-gaat...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from Btcdirect/EU

See more
Crypto analyse: dit bullish patroon kan Cardano (ADA) boven 40 cent brengen - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Crypto analyse: dit bullish patroon kan Cardano (ADA) boven 40 cent brengen - BLOX | Nieuws

last Wednesday at 11:19 AM

·

4 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more
WingRiders Governance Token


    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics