Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

03/09/2023

·

42 views


Analyse: Cardano stuit op cruciaal punt - BLOX | Nieuws

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken. Een korte terugblik Cardano […]

Analyse: Cardano stuit op cruciaal punt - BLOX | Nieuws

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is Cardano (ADA) als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Een korte terugblik

Cardano liet tijdens de eerste twee maanden van dit jaar een mooie stijging van ruim 70% zien. Desondanks lukte het niet om door het level rond 0.40 dollar (rode zone) te breken. Na de eerste afwijzing was de koers nog bereid om een nieuwe poging te wagen. Toen de tweede keer bleek dat de weerstand echt nog een maatje te groot is, werd een flinke neerwaartse trend in gang is gezet.

Belangrijk level verloren

Tijdens deze neerwaartse trend is een belangrijk level verloren, namelijk die van 0.35 dollar. Wat dit level vooral belangrijk maakt is, is dat dit het startpunt is geweest dat de koers naar het meest recente hoogtepunt heeft gebracht. Daarnaast heeft dit prijspunt de afgelopen maanden regelmatig als steun- en weerstandszone gefungeerd, zoals te zien is op de 4-uurs-grafiek (onderstaande afbeelding). Om de neerwaartse trend waar we nu in zitten te kantelen, is het vooral zaak om dit level weer te heroveren.

Maken of breken

Momenteel weet ADA vast te houden op 0.31 cent. Dit is een cruciale zone die te herkennen is aan de groene box. In januari wist de koers hier namelijk na een harde impuls een aantal keer steun te vinden, waarna de opwaartse trend werd voortgezet. Als dit gebied weer sterk genoeg blijkt, is de kans groot dat we het aangehaalde gebied rond 0.35 cent weer gaan opzoeken.

Breekt dit level, dan ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. In dat geval is de kans groot dat we terugvallen naar 0.27 cent, wat een daling van zo’n 14% betekent. Om dit duidelijker te maken zoomen we weer uit naar de dagelijkse candles. Tijdens de periode van eind december/begin januari is de koers namelijk in een range (blauwe box) blijven bewegen.

De bovenkant van deze range (blauwe lijn) was toen een weerstandszone. Omdat we hier met veel kracht uit zijn gebroken en voor langere tijd boven zijn gebleven, bestaat de kans dat de koers hier bij een volgende daling op stuit.

Conclusie

Na een mooie stijging verloor ADA een belangrijke zone van support. Om de neerwaartse trend die sindsdien is ingezet te kantelen, is het zaak om vast te houden rond het level van 0.31 cent. In dat geval kan de koers mogelijk weer de hoogtepunten opzoeken die het in januari en februari heeft neergezet. Verliezen we ook dit level? Dan kunnen we helaas weer van vooraf aan beginnen.

AD

NotifyLog.com - One stop tool for events tracking and analytics

NotifyLog is a powerful tool for events tracking and analytics. It helps you to track events from your website, mobile app, and server.CREATE YOUR FREE ACCOUNT NOW!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/analyse-card...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


More from Btcdirect/EU

See more
Crypto analyse: Cardano (ADA) valt terug in zijwaartse beweging - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Crypto analyse: Cardano (ADA) valt terug in zijwaartse beweging - BLOX | Nieuws

yesterday at 10:58 AM

·

4 views

Related News

See more

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)