Logo
Cardano Ecosystem

Btcdirect/EU

07/18/2023

·

48 views


Analyse: Cardano (ADA) afgewezen bij weerstand, maar hier ligt een ondersteuning - BLOX | Nieuws

Cardano heeft een wilde week achter de rug. De munt maakte op donderdag – net als vele andere altcoins – een enorme stijging. ADA tikte toen in één dag een percentage aan van bijna 25%. In deze analyse gaan we kijken wat er nog over […]

Analyse: Cardano (ADA) afgewezen bij weerstand, maar hier ligt een ondersteuning - BLOX | Nieuws

Cardano heeft een wilde week achter de rug. De munt maakte op donderdag – net als vele andere altcoins – een enorme stijging. ADA tikte toen in één dag een percentage aan van bijna 25%. In deze analyse gaan we kijken wat er nog over is van deze stijging, en wat we de komende dagen kunnen verwachten. Laten we de grafieken erbij pakken.

Het grote plaatje

Deze week beginnen we met de wekelijkse grafiek van ADA. Elke candle staat hier voor 7 dagen, en we zien daar meteen een grote grijze zone die belangrijk is geweest voor de koersgeschiedenis. Deze plek was vaak een keerpunt in het koersverleden.

Sinds de koers van ADA hier onder viel, was het aannemelijk dat deze neerwaartse beweging even door zou gaan. Pas toen de munt een hoger laagtepunt maakte, was er weer hoop om verder omhoog te kunnen.

De lokale steun- en weerstandspunten

Zoals we benoemde in de vorige Cardano analyse, duurde het lang voordat de munt door de 0,30 dollar lijn brak. Deze is iets moeilijker te zien op de wekelijkse grafiek, maar wel op de dagelijkse. Deze pakken we er dan ook meteen even bij.

De zwarte lijn, die zijn oorsprong vindt in een vorig laagtepunt, was de oorzaak dat hier veel verkooporders werden geplaatst. Inmiddels is Cardano hier doorheen gebroken en steeg hij afgelopen donderdag door naar een koers van ongeveer 0,37 dollar; precies de plek van de grote grijze zone uit de eerste grafiek.

Gaat ADA hier ondersteuning vinden?

Sindsdien is de munt weer teruggezakt tot een koers van 0,30 op het moment van schrijven, en zoals het er nu naar uitziet zal Cardano eerst een nieuw hoger laagtepunt maken. Dit zou perfect samenvallen met de 0,30 dollar lijn. Dit punt zorgde namelijk eerst voor weerstand, en meestal zijn deze plekken een goed punt om later als support te dienen.

Dat verschijnsel noemen we een ‘support/resistance flip’. En dit is positief omdat er op dat moment kooporders rond een bepaalde koers worden geplaatst, waar voorheen veel verkocht werd.

Totdat er een candle onder deze lijn sluit zie ik het scenario uit de laatste grafiek als het meest waarschijnlijke. Als de munt vanuit daar ook nog boven de grijze zone kan sluiten, is dat zeer positief, maar laten we eerst even een nieuw support-punt vinden.

AD

Cardano Catalyst Project - Discover and Vote for our proposals in Fund 10 by Sep 14th, 2023 11:00 UTC

If you are you using your ADA to vote in Cardano’s Project Catalyst don’t forget to voice your vote. We would be excited if you can see, comment, share and vote for us. Our Proposals.VOTE FOR US!


Read Original Article on Btcdirect/EU

ORIGINAL SOURCE

https://nieuws.btcdirect.eu/analyse-card...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NFTxLV | Sep 29 - Oct 1, 2023 | Las Vegas Convention Center

More from Btcdirect/EU

See more
Cardano (ADA) vs Solana (SOL), welke coin neemt de leiding? - BLOX | Nieuws
Btcdirect/EU
Cardano (ADA) vs Solana (SOL), welke coin neemt de leiding? - BLOX | Nieuws

last Monday at 1:49 PM

·

8 views

Related News

See more
NFTxLV | Sep 29 - Oct 1, 2023 | Las Vegas Convention Center

Featured News

See more    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)