Logo
Cardano Ecosystem

Crypto Insiders

04/03/2024

·

49 views


Amerikaanse staten benaderen Cardano voor stemoplossing

Foto: Rawpixel.com/Shutterstock In een recent interview met DailyCoin onthulde Fredrik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation, dat verschillende Amerikaanse staten interesse hebben getoond in de...

Amerikaanse staten benaderen Cardano voor stemoplossing

Cardano-ADA

Amerikaanse staten benaderen Cardano voor stemoplossing

Foto: Rawpixel.com/Shutterstock

In een recent interview met DailyCoin onthulde Fredrik Gregaard, CEO van de Cardano Foundation, dat verschillende Amerikaanse staten interesse hebben getoond in de blockchain-technologie van Cardano (ADA). De staten zouden het netwerk mogelijk willen gebruiken  voor het verbeteren van hun verkiezingsprocessen tijdens de aankomende presidentsverkiezingen.

anycoin_direct_onze_ervaring_eigen_private_keys

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform anycoin_direct_exchange_icon

 • Advertentie
 • Anycoin Direct

Stemmen met ADA veelvuldig getest

Tijdens het interview benadrukte Gregaard de experimenten die de Cardano Foundation heeft uitgevoerd met stemtools op de Cardano-blockchain. “We hebben een reeks stemhulpmiddelen uitgebracht, voornamelijk voor de Cardano-blockchain zelf,” zei Gregaard.

Denk hierbij onder andere aan de stemmingsrondes die plaatsvinden rondom Project Catalyst. Dit fonds investeert in projecten die op Cardano willen bouwen. Waar het geld naartoe gaat bepaalt de community door te stemmen.

Gregaard legde uit dat de experimenten niet alleen een hoge mate van betrokkenheid lieten zien, maar ook de mogelijkheid boden om digitale identiteiten te gebruiken voor het valideren van stemmen.

Cardano kan helpen bij transparantie

“We zijn benaderd door een paar staten in de VS die vragen of we hen kunnen helpen,” zei Gregaard. De interesse van Amerikaanse staten in Cardano’s blockchain-oplossingen voor verkiezingen is een kleine verrassing.

De Cardano Foundation CEO gaf aan dat de benadering door deze staten gericht is op het verkennen van “een lichtgewicht blockchain-oplossing om het stemproces transparanter en verantwoordelijker te maken.”

Blockchain-technologie kan helpen bij het transparanter maken van verkiezingen en andere processen. Data wordt namelijk op een decentraliseerde en transparante neer geverifieerd en opgeslagen.

Hoewel de gesprekken zich nog in een vroege fase bevinden, is Gregaard enthousiast dat Cardano een sleutelrol kan spelen in het vormgeven van de toekomst van democratische verkiezingen.

Of het netwerk al tijdens de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten een rol gaat spelen is onduidelijk. Gregaard geeft zelf aan op dit moment te onderzoeken ‘of we iets kunnen betekenen op deze korte termijn.’

De aankomende verkiezingen in de VS zullen dit jaar op dinsdag 5 november plaatsvinden.

Op het moment van schrijven staat Cardano op plek 9 van de cryptomarkt. De altcoin heeft de afgelopen dagen flinke klappen gekregen en handelt ruim 9 procent onder het niveau van 7 dagen geleden. De cardano prijs is op dit moment 0,58 dollarcent.

Post Views: 110

Deel dit artikel

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

 • 19:08

 • 18:24

 • 17:02

 • 16:36

 • 16:04

 • 15:21

 • 14:41

Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen

Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen

Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000

Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe

Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk

Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk

Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging

Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht

Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit

Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit

Advertentie

Advertentie

AD

SNEKbot by DexHunter on CARDANO

Cardano's Telegram Trading Bot live on Cardano mainnet!TRADE NOW!


Read Original Article on Crypto Insiders

ORIGINAL SOURCE

https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/ca...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


Genius Yields DEX Launched!

More from Crypto Insiders

See more
Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Crypto Insiders
Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor

05/06/2024

·

15 views

Related News

See more
Genius Yields DEX Launched!

Featured News

See more  DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)