Altcoin: 5 crypto-monede la fel de importante ca Bitcoin

2 months ago    76 views
Telegram LinkedIn
AFRIXX - An African generative NFT project

Pe măsură ce Bitcoin și ideea de monede Altcoin descentralizate și criptate creșteau în popularitate, primele crypto-monede alternative au început să apară. Acestea sunt uneori cunoscute sub numele de Altcoin și, în general, încearcă să îmbunătățească designul Bitcoin. Potrivit statista.com, în prezent există peste 5,800 de crypto-monede în circulație.

Vom analiza unele dintre cele mai importante monede digitale care se bucură de o popularitate imensă în rândul investitorilor.

 5 crypto-monede la fel de importante ca BitcoinSergey Nivens | Adobe Stock

Ethereum – cel mai valoros Altcoin

Ethereum este o platformă software descentralizată care permite transferul banilor sau încheierea unor acorduri directe cu cineva, nefiind nevoie de a trece prin companii intermediare. Niciun guvern sau companie nu are control asupra Ethereum. Această descentralizare face aproape imposibil pentru cineva să te împiedice să primești plăți sau să utilizezi servicii pe Ethereum.

Aplicațiile pe Ethereum rulează pe ether, token-ul specific platformei. Ether este asemenea unui vehicul care permite deplasarea pe platforma Ethereum și este căutat în primul rând de dezvoltatorii care doresc să dezvolte aplicații pe Ethereum. Ether, lansat în 2015, este în prezent a doua cea mai mare monedă digitală, după Bitcoin.

Cardano – primează la capitolul Stake

Cardano este o platformă blockchain descentralizată de a treia generație, concepută pentru a fi o alternativă mai eficientă a rețelelor Proof-of-Work (PoW). Cardano oferă un avantaj asupra rețelelor Proof-of-Work (Pow), astfel costurile sunt mai reduse, consumul de energie mai scăzut și tranzacțiile mai rapide. Proiectul a fost cofondat de Charles Hoskinson, unul dintre cei cinci membri fondatori inițiali ai Ethereum. După unele neînțelegeri față de direcția pe care a luat-o Ethereum, a plecat și ulterior a ajutat la crearea Cardano.

Cardano a fost chiar supranumit killer-ul Ethereumului din motiv că blockchain-ul proiectului ar putea fi mai eficient ca blockchain-ul Ethereum.

Tether – cel mai mare Stablecoin

Tether este o crypto-monedă bazată pe blockchain, token-ul nativ al rețelei tranzacționează sub simbolul USDT. Fiecare token USDT este acoperit de o monedă fiat, cum ar fi dolarul american, euro, sau yenul.

Tether este util pentru investitorii crypto, deoarece oferă o modalitate de a evita volatilitatea extremă a altor crypto-monede păstrând în același timp valoarea pe piața crypto-monedelor. Sistemul permite utilizatorilor să efectueze mai ușor transferurile din alte crypto-monede în dolari americani.

Polkadot – conectează alte blockchain-uri

Polkadot este o crypto-monedă Proof-of-Stake (PoS) care își propune să unească toate blockchain-urile existente într-un singur ecosistem global, ca modul în care HTML permite site-urilor, browserelor și serverelor să interacționeze între ele. Diferența dintre Ethereum și Polkadot este că, mai degrabă decât să construiască aplicații descentralizate pe Polkadot, dezvoltatorii își pot construi propriul blockchain folosind și securitatea pe care o oferă Polkadot.

Litecoin – argintul digital

Litecoin este un Altcoin creat în octombrie 2011 de Charles Lee. A fost adesea denumit argintul acolo unde Bitcoin reprezintă moneda de aur. Deși Litecoin este asemănător cu Bitcoin, are o rată mai mare de generare a block-urilor, prin urmare, oferă un timp mai rapid de confirmare al tranzacțiilor.

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed SaleBUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in Crypto - RO
ADACASH - Earn passive income.