Aantal actieve adressen op Cardano met 200% gestegen

Newsbit 8 months ago Report
Telegram LinkedIn

Het aantal actieve adressen op het Cardano (ADA)-netwerk is deze maand met meer dan 200% gestegen. Het aantal actieve adressen staat hierdoor op iets meer dan 191.500. Dit aantal piekte echter wel tegen het einde van november op circa 485.000.


Cardano presteert goed

Het aantal actieve adressen op Cardano is in november 2021 met meer dan 25% gestegen, blijkt uit gegevens van Messari. Het aantal actieve ADA-adressen bereikte een piek van meer dan 485.000, hoewel het nu iets meer dan 191.500 bedraagt. Aan het begin van de maand schommelde het cijfer rond de 161.000.

Aantal actieve adressen Cardano. Bron: Messari

Het Cardano-netwerk en zijn native ADA-munt hebben dit jaar goed gepresteerd na een hele reeks upgrades. De belangrijkste hiervan was de Alonzo-upgrade, die smart contracts op het platform introduceerde.

Met smart contracts is het netwerk veel capabeler geworden. Ook heeft het geleid tot veel ontwikkeling met betrekking tot DeFi. Talloze DEX’s, zoals SundaeSwap, zijn momenteel in de maak en ontwikkelaars werken ook aan andere dapps.

Verrassend genoeg is het aantal actieve adressen toegenomen, het gaat namelijk iets minder goed met het netwerk de laatste tijd. Onlangs heeft eToro ADA geschrapt voor Amerikaanse klanten, de ADA-prijs is iets gedaald en er zijn enkele vertragingen opgetreden.

Het token bereikte begin september 2021 een all-time high op $3,09. Tot die maand deed ADA het erg goed, alhoewel het wel enige moeite had om dat momentum in oktober vast te houden.


De toekomst van Cardano

Ondanks dat ADA in prijs daalt, ziet de toekomst van Cardano er redelijk rooskleurig uit. De diverse uitgevoerde upgrades hebben de mogelijkheden van het netwerk al aanzienlijk vergroot en ook ontwikkelaars zijn ermee aan de slag gegaan.

Er is een merkbare stijging te zien in DeFi-gerelateerde ontwikkelingen op Cardano. Ardadex werd de eerste DEX- en NFT-marktplaats op Cardano en COTI geeft een nieuwe stablecoin op het netwerk uit. Een nieuw uitleenprotocol, ADALend, zal ook een belangrijk onderdeel van het ecosysteem worden.

Een groot deel van het succes van Cardano zal komen van de kracht van zijn ecosysteem. Het zou als alternatief kunnen dienen voor Ethereum, dat nog steeds aan de top van de DeFi-markt staat. Ook Ethereum werkt aan zijn technische verbeteringen, dus netwerken van de volgende generatie zullen snel hun sterke punten willen gebruiken om een robuust ecosysteem op te bouwen.

Original Source: https://newsbit.nl/aantal-actieve-adressen-op-cardano-met-200-gestegen/

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.

Join Our Weekly Newsletter of Cardano

Your weekly dose of Cardano news straight to your inbox!
We at Cardano Feed have some proposals in Catalyst Fund 9 (F9) to continue changing the Cardano Ecosystem.
If you are you using your ADA to vote in Cardano’s Project Catalyst don’t forget to voice your vote. We would be excited if you can see, comment, share and vote for us. Our Proposals: https://linktr.ee/cardanofeed
READ THE ORIGINAL ARTICLE ON >> Newsbit