A Cardano staking poolba már több mint 1 millió cím csatlakozott

1 month ago    142 views
Telegram LinkedIn

A Cardano hálózaton azon címek száma, amelyek ADA tokent stakelnek, már meghaladta az egymillió darabszámot. Ez nagy sikernek könyvelhető el, mert elég komoly kriptopiaci visszaesés volt az elmúlt hetekben. Ez a Cardano-t is eléggé megviselte, ugyanis piaci kapitalizációban több mint 400 milliárd dollárt veszített ennek hatására.

A Cardano-t szorosan nyomonkövető oldal, a pool.pm szerint jelenleg valamivel több mint egymillió kriptotárca stakeli a tokent. A hálózaton lévő címek száma gyorsan nőtt az elmúlt hetekben. Az elmúlt két hónapban pedig több mint 100 000 új cím jelent meg a blokkláncon.

Charles Hoskinson, a Cardano megalkotója és az Input Output Hong Kong (IHOK) vezérigazgatója így kommentelte a mérföldkövet a közösségi médiában: „We did it – Megcsináltuk!”. A válaszokban nagyon sok felhasználó azonnal érdeklődött, hogyan tudnának ők is elkezdeni stakelni az ADA-állományukat.

Egy másik Cardano adatforrás, a PoolTool szerint közel 31 milliárd dollár értékű ADA érdekelt a stakingben. Ez azt jelenti, hogy token kínálatának több mint 71%-a extra bevételhez juttatja az ADA tulajdonosokat, és egyúttal a hálózatot is biztonságosabbá teszik. Az ADA staking alapok összesen 2966 poolban vannak szétosztva.

Az év elején az ADA árfolyama robbanásszerűen kilőtt a régóta várt Alonzo hard fork érkezés hírére, amely bevezeti az okosszerződéseket a hálózatban. Ezzel a Cardano blokklánc is be fog szállni majd a Binance Smart Chain (BSC), az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) uralta versenybe.

Az Alonzo hard fork a hálózat „Goguen” korszakának része, amit Joseph Goguenről, a Kaliforniai Egyetem és az Oxfordi Egyetem informatika professzoráról nevezték el. A Goguen-korszak a Shelley-fázis után következik, amely során a Cardano decentralizált blokklánccá vált, a közösség tagjai pedig validátor szerepköröket kaptak.

Cardano ADA

Az ADA árfolyama jelenleg 1,45 dollár körül alakul. A történelmi csúcsot szeptemberben érte el, amikor 3 dollárt közelítette meg a token. Az év elején még az ADA körülbelül 0,12 dollárért cserélt gazdát.


FLICKTO 2ND IDO ROUND - hosted on ADAX – IS NOW LIVE!
The Flickto team has partnered with ADAX to host our first IDO round. This is your opportunity to invest in Flickto and obtain FLICK tokens at their lowest possible price. Learn more www.flickto.io
Read the article in BitcoinBazis