A Cardano lesz a második fajsúlyos blokklánc Salvadorban?

5 months ago    150 views
Telegram LinkedIn
Genius Yield | Automated Yield optimizer on Cardano Blockchain

Az Input Output Global (IOG) vezérigazgatója Charles Hoskinson arról számolt be, hogy tárgyalásokat folytat a salvadori kormányhivatalnokokkal a Cardano bevezetéséről.

Igen, az egyeztetések folyamatban vannak a kormányzati tisztviselőkkel és partnerekkel Salvadorban. Valószínűleg hamarosan el is látogatok hozzájuk. Már elküldtünk nekik minden dokumentációt, szeretnénk találkozni az elnökkel is. Most már minden az ő kezükben van…

A Cardano nem olyan régen jelentette be, hogy partnerségre lépett az etiópiai és tanzániai kormányzattal annak érdekében, bevezessék a blokklánc technológiát és infrastruktúrát az oktatás és az internetkapcsolat továbbfejlesztésére. A most nemrégen bejelentett hír, hogy Salvadorban hivatalos fizetőeszköz lesz a Bitcoin, Hoskinson szerint egy olyan lehetőség, amelyet ki kell használni, amíg a kripto támogatói légkör ennyire erős az országban.

A Cardano közösség szerint a blokkláncuk több mint a Bitcoin

Most minden a Bitcoinnak játszik Salvadorban, miután Bukele elnök nem igazán törődött az IMF és Világbank által megfogalmazott kritikákkal, és bejelentette a szeptember 7-i indulási dátumot.

Az indulás egyik előfeltétele egy nemzeti tárca bevezetése is, amely azonnali USD átváltást kínál és támogatja a Bitcoin ki- és beutalását is. Ösztönzésképpen, minden egyes felhasználó, aki regisztrál ebbe a tárcába 30 dollárnyi Bitcoint kap bónuszként.

A salvadori Bitcoin aktivitás megmutatta az egész világnak, hogy a nagy ellenállással szemben is a kriptovaluták mainstream terjedése elindult. És nem azért, mert a társadalom egy niche része gondolja úgy, hogy kell, hanem azért, mert a kriptovaluták egy alternatívát kínálnak egy rendszerrel szemben, amiben az emberek nem bíznak.

A Cardano közösség követői és támogatói rögtön el is árasztották a Twittert azzal, hogy a Cardano több mint a Bitcoin. Véleményük szerint a Cardano több transzparenciát, függetlenséget és szabadságot kínál mint a Bitcoin.

Az igaz, hogy a Bitcoint nem tudja azt a programozhatóság mint a Cardano, de ma még egyetlen más kriptovalutában sem bíznak annyira mint a Bitcoinban. Lehet ez volt az egyik döntőfaktor, ami miatt a Bitcoin hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban.

hivatalos fizetőeszköz El Salvador

Bukele elnök szerint nem lesz másik kriptovaluta

Salvarodban a Bitcoin adoptáció a többi altcoin fejlesztő érdeklődését is felkeltette.

Egy interjúban azonban Bukele elnök egy eléggé feltételes választ adott arra az ötletre, hogy akár több kriptovaluta előtt is meg lehetne nyitni az utat Salvadorban.

Véleménye szerint már az is eléggé megnehezíti a dolgot, hogy párhuzamosan két valutát (BTC és USD) kell menedzselni. Most még nem látja a lehetőséget arra, hogy további új hivatalos fizetőeszközöket vezessenek be.

“Bitcoin törvénynek neveztük el. Nagyon nehéz már azt is megvalósítani, hogy két valuta legyen egyidejűleg. Ugyanis teljes szabadságot kell biztosítanunk az eladónak is és a vevőnek is egyidejűleg abban, hogy szabadon válasszanak fizetőeszközt. Ezt kell biztosítani akkor is, ha a mind a ketten különböző valutát választanak.”

Ledger Nano X - The secure hardware wallet

Kiemelte azonban, hogy nem fogja betiltani a többi altcoint sem. Bátorítja a többi altcoin fejlesztőjét, hogy ruházzanak be Salvadorban, és kezdjenek el dolgozni a bevezetésen. De egyelőre még biztosan nem lesz harmadik hivatalos fizetőeszköz az országban.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Verlux is Building The Biggest Cross-Chain NFT Marketplace On The Cardano Blockchain - Join Seed Sale

BUY AFRIXX NFT - An African generative NFT project
The first NFT project to combine art and history, aiming to expand the knowledge of Africans and their history. BUY NFT NOW - https://afrixx.io/buy
Read the article in BitcoinBazis
A decentralized Bison meme coin on cardano network
ADACASH - Earn passive income.