Logo
Cardano Ecosystem

BitcoinBazis

03/27/2023

·

90 views


A Cardano blokklánc a teljes decentralizációra készül, következik a Voltaire-korszak

A Cardano szeretné lerakni a teljes decentralizáció alapjait, és azt tervezi, hogy még idén belép a Voltaire-korszakba. A Voltaire-korszak célja egy önfenntartó rendszer kialakítása a szavazási és treasury...

A Cardano blokklánc a teljes decentralizációra készül, következik a Voltaire-korszak

A Cardano szeretné lerakni a teljes decentralizáció alapjait, és azt tervezi, hogy még idén belép a Voltaire-korszakba. A Voltaire-korszak célja egy önfenntartó rendszer kialakítása a szavazási és treasury rendszerek bevezetésével, ami lehetővé teszi a hálózat résztvevői számára, hogy részesedéseikkel és szavazati jogukkal befolyásolják a hálózat jövőbeli fejlődését.

Cardano Voltaire-korszak

A Cardano hálózat jelenleg a Shelley-korszakban bevezetett elosztott infrastruktúrára támaszkodik. A valódi decentralizáció eléréséhez azonban a platformnak szüksége van olyan karbantartási és fejlesztési képességekre, amely decentralizált módon is tud működni. A Voltaire-korszak bevezetését követően a hálózat résztvevői a meglévő staking és delegálási folyamatot kihasználva lehetőséget kapnak arra, hogy Cardano fejlesztési javaslatokat nyújtsanak be. Ezekről aztán az érdekeltek szavazhatnak majd.

A jövőbeli fejlesztések finanszírozása érdekében a Voltaire-korszak bevezet egy treasury rendszert is. Ez a tranzakciós díjak töredékét összegyűjti a szavazási folyamatot követő fejlesztési tevékenységek támogatására és finanszírozására. A szavazási és a treasury rendszer bevezetésével a Cardano már nem az IOG irányítása alatt áll majd. Ehelyett a közösség fogja irányítani a Cardano jövőjét a szükséges eszközökkel, hogy a platformot az IOG által létrehozott biztonságos, decentralizált alapról továbbfejlessze és új képességeket, funkciókat adjon hozzá.

Mindjárt itt a Voltaire-korszak

Múlt pénteken március 24-én az IOG, a Cardano blokklánc kutatásáért és fejlesztéséért felelős társaság frissített adatokat közölt a Cardano Voltaire-korszakáról. A frissítés kiemelte a CIP-1694-et, a francia felvilágosodás gondolkodójának, Voltaire-nek a születési évéről elnevezett Cardano Improvement Proposal-t, mint a Cardano következő generációs kormányzásának kulcsfontosságú elemét. Ez a fejlesztési javaslat a közösséggel közösen kerül megtervezésre és kidolgozásra. A cél, hogy olyan láncközi mechanizmusokat hozzon létre, amelyek erősítik a demokratikus döntéshozatalt az egész ökoszisztémában.

Körülbelül négy héttel ezelőtt az IOG, a Cardano Alapítvány és az EMURGO közösen rendezte meg a CIP-1694 Workshopot Coloradóban. A szakmai találkozót is Voltaire születési évéről nevezték el. A szervezők célja az volt, hogy összegyűjtsék az ötleteket a jövőbeli fejlesztésekhez, és kihasználják a Cardano közösség kollektív intelligenciáját és tudását.

Az IOG szerint ez az esemény egy 2023-as közösségi eseménysorozat első állomását jelentette. Ezeknek a célja, hogy a CIP-et a közösségi validálás és megvalósítás felé vigye. Az IOG várakozással tekint a következő hónapok további találkozói és megbeszélései elé, miközben a platform felkészül a Voltaire-korszakba való belépésre és a kormányzás új korszakának bevezetésére.

AD

NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

NotifyLog is a powerful tool for events tracking and analytics. It helps you to track events from your website, mobile app, and server.CREATE YOUR FREE ACCOUNT


Read Original Article on BitcoinBazis

ORIGINAL SOURCE

https://www.bitcoinbazis.hu/a-cardano-bl...

Disclaimer: Cardano Feed is a Decentralized News Aggregator that enables journalists, influencers, editors, publishers, websites and community members to share news about the Cardano Ecosystem. User must always do their own research and none of those articles are financial advices. The content is for informational purposes only and does not necessarily reflect our opinion.


NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics

More from BitcoinBazis

See more
Árfolyam elemzés május 22 – ETH, XRP, ADA, PEPE, TCRV, és DOGE
BitcoinBazis
Árfolyam elemzés május 22 – ETH, XRP, ADA, PEPE, TCRV, és DOGE

last Monday at 5:42 PM

·

22 views

Related News

See more
WingRiders Governance Token

Featured News

See more
WingRiders Governance Token    DEFAULTENGLISH (EN)SPANISH (ES)RUSSIAN (RU)GERMAN (DE)ITALIAN (IT)POLISH (PL)HUNGARIAN (HU)JAPANESE (JA)THAI (TH)ARABIC (AR)VIETNAMESE (VI)PERSIAN (FA)GREEK (EL)INDONESIAN (ID)ROMANIAN (RO)KOREAN (KO)FRENCH (FR)CZECH (CS)PORTUGUESE (PT)TURKISH (TR)
NotifyLog - One stop tool for events tracking and analytics